Hlavní obsah

Syřan ubodal mečem na ulici ve Stuttgartu spolubydlícího před očima jeho dcery

Stuttgart

Šestatřicetiletý muž byl ve středu ubodán mečem na stuttgartské Fasenenhofstraße před očima své jedenáctileté dcery, která v hrůze utekla. Napadený muž útok nepřežil, i když záchrana přišla téměř okamžitě. Po útoku byl zadržen jeho 28letý spolubydlící pocházející zřejmě ze Sýrie, který se k činu přiznal, uvedl týdeník Fokus.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Policejní mluvčí uvedl, že muž byl ubodán zbraní podobnou meči, ale nepotvrdil, že by šlo o mačetu, jak spekulovala média. Podle snímků, které zveřejnil deník Bild, měl útočník v ruce meč podobný kataně. Oběť napadl na rušné ulici před mnoha svědky.

Útočník z místa činu utekl a pak nasedl na kolo a ujížděl. Policie okamžitě zahájila pátrání, při kterém využila i vrtulník, a po několika hodinách ho večer dopadla u dálnice poblíž místa činu.

Muž skončil ve vazbě, stíhán je pro vraždu. Ve čtvrtek se zadržený k činu přiznal. Policie ještě upřesňuje jeho skutečnou identitu. Podle dokumentů jde o Syřana, který do Německa přišel v roce 2015 a je v zemi legálně. Byl trestaný za krádež v obchodě a poškození majetku.

Oba muži se znali a před útokem se pohádali. Svou oběť, kterou je podle deníku Bild německý Kazach, několikrát bodl se slovy „Proč jsi to udělal?“

Motiv činu zatím není znám, ale podle policie byl zřejmě ryze osobní a neměl ideologické, náboženské nebo politické pozadí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám