Hlavní obsah

Sesuv půdy v Tyrolsku uvěznil 80 lidí

Zhruba osm desítek lidí uvěznil na rakouské horské chatě mohutný sesuv půdy, který nastal v dolině Kaunertal v Ötztalských Alpách ve spolkové zemi Tyrolsko. Svah se utrhl ve čtvrtek večer kolem 18:30, když oblast postihla silná bouře s prudkými lijáky a krupobitím, napsal server Tiroler Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Do pátrání po případných zasypaných byly nasazeny i vrtulníky. Ilustrační foto.

Článek

Zemina a kamení zasypaly silnici v údolí v šířce až 400 metrů. Na některých místech je výška závalu až pět metrů, informoval server Tiroler Zeitung.

Vzhledem k rozsáhlosti závalu nebylo jasné, zda pod zeminou a kameny nezůstali uvězněni pěší turisté a lidé v autech. Hasičský záchranný sbor a horská služba Kaunertal spustily pátrací operace. Pomáhali jim v tom nejen speciálně cvičení psi, ale i vrtulníky. Pátrání bylo přerušeno s nástupem tmy.

V pátek dopoledne policie pátrání odvolala s tím, že pod závalem nikdo není. Vzápětí se rozběhly odklízecí práce. Očekává se, že by měla být cesta opět průchodná během soboty.

Silné bouřky s krupobitím a sesuvy půdy trápily i další části Tyrolska, například oblast Gschnitztalu. V Pitztalu musela být kvůli sesuvu půdy uzavřena silnice L16 mezi Neuruhrem a Trenkwaldem. Do pátečního večera by měla být uzavřena silnice B171 v Mils bei Imst a silnice v Obernbergu.

Reklama

Výběr článků

Načítám