Hlavní obsah

Jeden z nejhledanějších vrahů Evropy dopaden. Spravedlnosti unikal 16 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejhledanějších zločinců Evropy byl ve čtvrtek dopaden na ostrově Malta. Christopher Guest More Jr. (41) je ve Velké Británii obviněn z brutální vraždy muže. Uprchl odtamtud poté, co se svými kumpány dne 19. června 2003 oběť umučil před očima dětí kvůli údajnému dluhu. Unikal tedy 16 let, a to i přesto, že na něj byl vydán evropský zatykač.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na tento okamžik jsme čekali opravdu hodně dlouho,“ uvedli podle britského listu The Independent zástupci britského Národního úřadu pro kriminalitu (NCA), který na úspěšné operaci spolupracoval s maltskou policií.

Foto: Profimedia.cz

Dopadený Christopher Guest More Jr.

Nyní dopadený muž se bude muset do Spojeného království, kde jej čeká soudní proces, nedobrovolně vrátit. Deník The Guardian připomněl, že už v sobotu s ním bylo v maltském hlavním městě Vallettě zahájeno řízení o vydání.

Tři hodiny sadistického mučení

Christopher Guest More z Británie uprchl v roce 2003 krátce po vraždě tehdy 44letého Briana Waterse na odlehlé farmě u města Knutsford v hrabství Cheshire. Za ni již byli na doživotí odsouzeni James Raven, Otis Matthews a John Wilson.

Všichni původně pracovali jako utajení informátoři zpravodajské stanice BBC, přivydělávali si ale nelegálním prodejem drog. Spor o finance z marihuany byl motivem vraždy Waterse, který ji na farmě pěstoval.

Čtyři muži tam vnikli a chtěli peníze. Waterse mučili bičováním, pálením kyselinou, rovněž jej napadli železnou tyčí, jeho dospělé děti byly ohrožovány zbraní a musely to sledovat. Během tříhodinového utrpení oběť utržila na 123 vážných zranění, než zemřela.

Zatčení Morea na Maltě se uskutečnilo v rámci větší operace Captura, ve které se NCA zaměřuje na pátraní po podezřelých uprchlých zločincích, napsal The Independent.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám