Hlavní obsah

Zemřel Claus von Bülow, aktér z nejsledovanějšího procesu 80. let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 92 let zemřel v Londýně Claus von Bülow, muž, který patřil k hlavním podezřelým v nejsledovanějším procesu 80. let minulého století. Informoval o tom server týdeníku Spiegel s odkazem na informace zetě von Bülowa.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Claus von Bülow (vlevo) se svým obhájcem Alanem Dershowitzem na snímku z roku 1985

Článek

Brit s německo-dánskými kořeny byl podezřelý, že se pokusil dvakrát zabít svou manželku Marthu von Bülowovou a získat dědictví v řádu milionů dolarů. Profesí právník se podle obžaloby pokusil zabít ženu předávkováním inzulínem.

Američanka Martha von Bülowová přezdívaná Sunny byla v roce 1980 nalezena v koupelně v komatu. V něm setrvala plných 28 let, až do své smrti v roce 2008. Její muž byl nejprve usvědčen a odsouzen ke třiceti letům vězení, při odvolání ho ale soudy později obvinění zprostily.

Děti von Bülowové z prvního manželství muže donutily, aby se po konci procesu vzdal dědictví ve výši 25 milionů dolarů, rozvedl se a odjel ze země.

Jeho životní příběh proslavil později román Zvrat štěstěny a stejnojmenný film z roku 1990 s Glenn Closeovou a Jeremym Ironsem v hlavních rolích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám