Hlavní obsah

Pojišťovna ve Francii dohnala svého zaměstnance k sebevraždě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzskou pojišťovnu Groupama uznal soud vinnou z usmrcení z nedbalosti a odsoudil ji k pokutě 50 tisíc eur (téměř 1,3 milionu korun). Jeden z jejích zaměstnanců spáchal na pracovišti sebevraždu, podle žalobce kvůli pracovním podmínkám, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu. Ilustrační foto

Článek

„To, že soud stíhal společnost jako fyzickou osobu, je správné,“ řekl právník rodiny zemřelého. Podle jeho názoru společnost zavedla chorobnou organizaci práce, protože nutila zaměstnance vzájemně si konkurovat. Někteří to ale velice špatně snášeli, uvedla AFP.

Podle žalobce je užitečné, že se soud nezabýval selháním jedince, ale zodpovědností pojišťovny jako takové. Firma podle jeho tvrzení nevnímala výstražné signály a selhala v oblasti prevence.

Manželka zemřelého, která žalobu podala, je s výsledkem na morální rovině spokojena, uvedl právník rodiny zemřelého.

Pařížský soud otevřel v pondělí podobnou kauzu. Deset let poté, co firmou France Télécom (dnes Orange) otřásla vlna sebevražd zaměstnanců, čelí společnost a několik jejích bývalých ředitelů stíhání kvůli "duševnímu obtěžování".

Reklama

Výběr článků

Načítám