Hlavní obsah

Na Slovensku odhalili daňové podvody, obviněni byli také tři Češi

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Finanční policie slovenské Národní kriminální agentury zasahovala od čtvrtečního rána v okresech Bratislava, Košice, Prešov, Komárno a Levice v rámci evropské akce namířené proti daňovým podvodům. Slovenská policie na sociální síti uvedla, že v rámci akce bylo doručeno obvinění 15 lidem, dvanácti Slovákům a třem občanům České republiky.

Foto: Policie SR

Ilustrační foto

Článek

Obvinění se týká podvodů, kterých se měli dopustit v několika evropských zemích. „Patnáct osob bylo obviněno ze zločinu založení, zesnování a podporování zločinecké skupiny, zločinu daňového podvodu, krácení daně a pojistného a obzvlášť závažného zločinu legalizace příjmu z trestní činnosti,“ konstatovala policie.

Rozsáhlou ekonomickou trestní činnost měli páchat od prosince 2012 na území Slovenska a dalších členských států Evropské unie. „Na Slovensku měla skupina vytvořit síť nejméně šesti obchodních společností na simulované obchody s IT zbožím. Dalších dvanáct firem bylo registrovaných ve státech unie,“ upřesnila policie. Daňovými úniky měla vzniknout škoda přesahující pět milionů eur (128,5 milionu korun).

Obviněným za daňovou trestní činnost hrozí pět až dvanáct let vězení a za legalizaci příjmu z trestní činnosti dvanáct až dvacet let vězení. Vyšetřováni jsou na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám