Hlavní obsah

Při pádu letadla ve Frankfurtu zahynula ruská spolumajitelka aerolinek S7

• Aktualizováno

Šestimístné letadlo Epic LT se v neděli zřítilo poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Zahynuli v něm tři lidé, pilot a dva pasažéři. Byla mezi nimi majoritní akcionářka letecké společnosti S7, 55letá Ruska Natalija Filjovová. Další dva lidé zemřeli při následné kolizi zasahujícího policejního auta s jiným vozem na místě nehody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád letadla u FrankfurtuVideo: AP

 
Článek

„31. března při pokusu o přistání malého letadla Epic LT na letišti Egelsbach (Frankfurt nad Mohanem) zemřela ve věku 55 let akcionářka aerolinek S7 Natalija Filjovová,” uvedla S7 známá dříve jako Siberia Airlines ve své zprávě podle agentury Interfax. Další obětí by měl být její otec Valerij Karačjov. Za kniplem seděl Andrej Dikun, uvedla ruská agentura. Německo totožnost obětí nepotvrdilo.

Foto: Valery Titievsky, ČTK/AP

Natalija Filjovová

Filjovová patřila mezi padesátku nejbohatších žen v Rusku. Forbes vyčíslil její majetek v přepočtu na 13,8 miliardy korun. Byla spolumajitelkou a ředitelkou průmyslového a dopravního holdingu S7, který tvoří 15 leteckých a servisních společností. Aerolinky S7 se sídlem v Omsku mají 96 letadel a létají na 181 letišť ve 26 státech. V roce 2017 přepravily 9,9 milionu cestujících, dvě třetiny z nich na domácích linkách. S7 plánovala expanzi do vesmíru, kdy by využívala raketu Sojuz 5 upravenou pro starty z platformy na moři.

Jednomotorové turbovrtulové letadlo Epic LT patřilo letecké společnosti Globus. I ta je součástí holdingu S7. S Filjovovou mířilo z Francie do města Egelsbach u Frankfurtu na Mohanem. Několik kilometrů od letiště spadlo do pole a vzňalo se. Podle nepotvrzených informací pilot při manévru ztratil nad strojem kontrolu.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Němečtí hasiči u trosek malého letadla Epic LT, na jehož palubě zahynula spolumajitelka aerolinek S7

Kvůli smrti ruských občanů chce S7, aby nehodu vyšetřovala mezinárodní komise.

Německý policejní vůz se při cestě k leteckému neštěstí čelně srazil s protijedoucím vozidlem. V něm zahynuli dva lidé, zranění utrpěli tři policisté.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Spálené trosky malého letadla, které se zřítilo u Frankfurtu

Reklama

Výběr článků

Načítám