Hlavní obsah

V německém Pforzheimu sexuálně napadla skupina mužů dvě dívky

Pforzheim

Policie v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko řeší případ sexuálního napadení dvou dívek ve věku 17 a 18 let skupinou šesti mužů. Incident se odehrál v pátek večer v centru města Pforzheim. Kolemjdoucí, který jim chtěl pomoci, muži napadli, napsal server týdeníku Focus s odkazem na policejní informace.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Skupina si dívky vyhlédla na náměstí Leopoldplatz. Opakoval se scénář známý ze silvestrovské noci z Kolína nad Rýnem v roce 2015. Muži dívky obstoupili, hrubě jim nadávali a poté je osahávali. Jeden ze skupinky - 14letý mladík z Íránu - začal sexuálně napadat starší z obou žen.

Dívkám se podařilo utéci, ale muži je začali nahánět jako lovnou zvěř. Dvakrát je dohnali, obstoupili a sexuálně napadali. Policistům se později podařilo pachatele dostihnout. Do skupiny patřili kromě 14letého Íránce i muži ve věku 19 až 31 let ze Sýrie a Afghánistánu.

Vyšetřovatelé informovali, že se útočníci chovali „agresivně a neuctivě“ i vůči policistům.  Jeden ze Syřanů byl vzat do vazby. Kriminalisté nyní hledají svědky události, zejména muže, který se dívek zastal, ale útočníci jej napadli.

Reklama

Výběr článků

Načítám