Hlavní obsah

Výlet vévodkyně Meghan do New Yorku stál 11 milionů. Obscénnost, zuří Britové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprosté pokrytectví, nehorázná rozmařilost a dvojí metr pro ekologické chování. Tak hodnotí britská veřejnost výlet vévodkyně Meghan do New Yorku na baby party. Výlet totiž stál přes půl milionu dolarů (11,25 milionu korun) a navíc se vévodkyně nespokojila s běžnou aerolinkou, ale do New Yorku letěla soukromým tryskáčem, píše deník Daily Mail.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Vévodkyně Meghan v New Yorku

Článek

„Ty náklady jsou obscénní a výlet je totálním pokrytectvím,“ reaguje na Twitteru uživatelka pod přezdívkou Cinderella a připomíná kampaň Meghanina manžela prince Harryho proti chudobě.

Další uživatel pod přezdívkou Taz81 píše: „Meghan & Harry se prezentují jako humanisté a jsou patrony charitativních organizací zaměřujících se na znevýhodněné osoby. Ovšem nehorázné náklady na pětidenní výlet jsou naprosté pokrytectví. Nemluvě o uhlíkové stopě soukromého letadla.“

„Výlet stál statisíce. Na ulicích jsou tisíce bezdomovců. Bezohlednost. Není divu, že máme v Británii odpůrce království,“ tweetoval Geoffrey Downes.

Meghanin výlet do New Yorku soukromým letadlem rozzuřil ekology. Hned připomněli Harryho slova, která pronesl vloni v Austrálii při jejich první oficiální zahraniční cestě. Apeloval na všechny, aby se zastavilo ničení planety, protože „čas není na naší straně“.

„Soukromá letecká doprava za sebou zanechává obrovskou uhlíkovou stopu. Možná by měla vévodkyně přemýšlet o tom, že by pro budoucí výlety využívala méně ekologicky náročný způsob dopravy,“ uvedla mluvčí ekologického hnutí Přátelé země.

Jednosměrný let soukromým letadlem vyšel na 125 tisíc dolarů. Meghan se ubytovala v pětihvězdičkovém hotelu Mark na Manhattanu, v jednom z nejluxusnějších ubytovacích zařízení, kde noc vyjde na 75 tisíc dolarů (1,69 milionu korun). Konečný účet za její pobyt v tomto hotelu činil 400 tisíc dolarů (devět milionů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám