Hlavní obsah

Zloději ukradli Banksyho dílo z klubu Bataclan

Neznámí pachatelé ukradli graffiti proslulého streetartového umělce Banksyho umístěné na požárních dveřích pařížského klubu Bataclan, kde teroristé před třemi lety zabili 90 lidí. Novinářům to dnes sdělili pracovníci klubu. Dílo znázorňovalo závojem zahalenou ženu ve smutečním postoji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději ukradli z klubu Bataclan v Paříži dveře s dílem BanksyhoVideo: Reuters

 
Článek

Krádež se odehrála v noci na pátek. Zloději si odnesli dveře nouzového východu z klubu, které od loňského roku zdobila postava ženy ve smutečním závoji. Podle agentury AFP byla na kamerovém záznamu zachycena skupinka pachatelů maskovaných kapucemi a vyzbrojených úhlovou bruskou.

„Přemohl nás dnes pocit hlubokého rozhořčení. Vzali nám práci Banksyho, symbol rozjímání náležející všem, Pařížanům i lidem celého světa,“ uvedl klub na svém twitterovém účtu.

Kulturní centrum přepadli v listopadu 2015 islámští extremisté během rockového koncertu v době, kdy útočili i na jiných místech města. Celkem zabili 130 lidí.

Některá pařížská díla Banksyho, umělce, který skrývá své pravé jméno, poničili vandalové, jiná chrání vitrína. Jejich tématem jsou často problémy imigrace. Graffiti vyhledávají sběratelé, jejich prodejní hodnota často přesahuje v přepočtu miliony korun.

Foto: Profimedia.cz

Graffitti na dveřích klubu Bataclan se objevilo v červnu 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám