Hlavní obsah

Princ Philip se po dvou týdnech omluvil ženě, která se zranila při srážce s jeho vozem

– Londýn

Manžel britské královny princ Philip se písemně omluvil Emmě Fairweatherové, která se zranila 17. ledna při srážce s princovým Land Roverem Freelander. Ten nedal přednost vozu kia, jímž jela. Žena utrpěla zlomeninu zápěstí. Dopis v neděli přetiskl list The Sunday Mirror.

Foto: Reuters

Princ Philip

Článek

Sedmadevadesátiletý princ v dopisu vyjádřil hlubokou lítost a popřál ji rychlé zotavení: „Rád bych vám dal najevo, jak moc litují svého podílu na nehodě.“ Nehodu označil za hroznou zkušenost.

Šestačtyřicetiletá Fairweatherová označila dopis z 21. ledna za milý.

Fairweatherová si tři dny po nehodě stěžovala, že se jí princ neomluvil, že obdržela pouze přání všeho dobrého od Buckinghamského paláce a ozvala se jí tajemnice královny. Jedovatě podotkla, že královna vozem nejela. Články o tom vyšly právě 21. ledna. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autonehoda prince PhilipaVideo: Reuters

Princ Philip řídil Land Rover Freelander, se kterým vyjížděl z příjezdové cesty vedoucí k panství Sandringham a nedal přednost vozu kia jedoucí po rušné hlavní silnici A149. Řidička do princova vozu narazila a skončila v příkopu, přičemž dvě ženy utrpěly lehčí zranění. Land rover se převrátil přes střechu na bok. [celá zpráva]

V omluvném dopisu napsal, že mnohokrát použil tento nájezd na hlavní silnici a “byl si vědom, jaké je na hlavní provoz.“ Dodal, že byl sluneční den a slunce, které klesalo k obzoru, ho oslnilo. Následný test zraku prokázal, že vidí dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám