Hlavní obsah

Nehoda českého autobusu na čtyři hodiny zastavila rakouskou dálnici

Kvůli kolizi dvoupatrového českého autobusu s 76 cestujícími, malého nákladního vozu a osobního automobilu s přívěsem byla v pátek na zhruba čtyři hodiny ve směru na Vídeň uzavřena rakouská dálnice A1. Nehoda se stala v noci na pátek poblíž Melku a vyžádala si lehká zranění dvou lidí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Rakouská policie (ilustrační foto)

Článek

Šestačtyřicetiletý srbský řidič osobního automobilu podle dolnorakouské policie pravděpodobně dostal smyk v pravém jízdním pruhu. Dvaačtyřicetiletý polský řidič malého nákladního vozu se pokusil automobil objet zleva, ale do levého jízdního pruhu už najížděl také český autobus s 69letým Čechem za volantem.

Došlo tak ke kolizi, při níž byl malý nákladní automobil mrštěn na zadní část přívěsu osobního automobilu. Přívěs se odpojil a dostal se až do třetího jízdního pruhu. Za ním se do sebe zaklínil nákladní automobil a autobus. Osobní vůz narazil do svodidel.

Lehká zranění utrpěli řidiči autobusu a malého nákladního automobilu, ostatní vyvázli bez zranění, uvedla Sonja Kellnerová z Červeného kříže. Zranění ani nebyli převezeni do nemocnice.

Lidé z autobusu se vraceli z lyžařské dovolené v Itálii a postarala se o ně pobočka Červeného kříže ve městě Ybbs an der Donau. Skupina dál pokračovala náhradním autobusem.

Reklama

Výběr článků

Načítám