Hlavní obsah

Iráčan stanul v Německu před soudem kvůli znásilnění a uškrcení 14leté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Odmítnutý irácký žadatel o azyl v Německu Alí Bašár, který přiznal vraždu čtrnáctileté židovské dívky, stanul před soudem. Prokuratura ho navíc viní z toho, že dívku před vraždou znásilnil, a stejného činu se měl dopustit také na teprve jedenáctileté dívce. Jedenadvacetiletý mladík uprchl zpět do Iráku, Bagdád ho ale vydal. Ve Spolkové republice mu hrozí výjimečný trest.

Foto: Profimedia.cz

Obviněný Alí Bašír

Článek

Alí Bašár podle obžaloby uprchl z Německa poté, co zbil, znásilnil a uškrtil čtrnáctiletou Susannu Marii Feldmanovou. Její tělo pak zanechal v zalesněné oblasti u Wiesbadenu.

Foto: Profimedia.cz

Snímek zavražděné Susanny Marii Feldmanové

Dívka zmizela loni 22. května a její tělo bylo nalezeno v těžko přístupném terénu 6. června.

Další dívku – teprve jedenáctiletou – měl mladý Iráčan znásilnit hned dvakrát. Poprvé, když ji zamkl ve svém pokoji na ubytovně pro uprchlíky, a podruhé na parkovišti supermarketu.

Bašár po činech uprchl i se svou rodinou, otcem, matkou a šesti sourozenci, přes Istanbul do Iráku. [celá zpráva]

V Irbílu ho ale zadržely kurdské bezpečnostní složky a zajistily jeho vydání zpět do Německa. K vraždě dívky se přiznal, popřel ale to, že by ji znásilnil, napsala agentura DPA. Nyní je ve Frankfurtu ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám