Hlavní obsah

Ve Španělsku pátrají po batoleti, které spadlo do stometrového vrtu

– Madrid

Ve Španělsku pokračuje v úterý pátrání po batoleti, které v neděli spadlo do úzkého sto metrů hlubokého vrtu. Kamera v pondělí zachytila v hloubce 78 metrů sáček s cucavými bonbony a plastikový pohár. Dítě však zatím vidět není a není jasné, zda žije.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Malaze pátrají po dvouletém chlapci, který spadnul do 100 metrů hluboké průzkumné šachtyVideo: Reuters

 
Článek

V neděli dvouletý Yulen utekl rodičům u Totalánu v hornaté oblasti na severovýchodě provincie Malaga, když byli na procházce. Otec zavolal policii kolem druhé s tím, že zřejmě spadl do vrtu. Při pádu křičel, ale pak už nevydal ani hlásku.

Pokusný vrt vyvrtaný při hydrogeologickém průzkumu před měsícem nebyl nijak chráněn, protože měl průměr jen 25 cm.

Záchranáři, jichž je nasazeno spolu s gardisty sto, spustili do vrtu kameru, ale chlapce nezahlédli, protože se s ní nedostali pod 78 metrů. Cestu blokovaly hroudy.  Panují obavy, aby vrt nezasypala uvolněná půda. Proto se na dno vrtu hledají jiné cesty.

Mluvčí gardistů Bernardo Molto řekl stanici TVE, že se záchranáři zaměřují na možnost využití vyspělého vybavení, které by umožnilo rozšířit vrt nebo vyvrtat tunel, jímž by se dalo do vrtu dostat.

Představitelka vlády María Gámezová naznačila, že dítě nejspíš nebude nalezeno živé.

Reklama

Výběr článků

Načítám