Hlavní obsah

V Rakousku se nedostává posypové soli, cesta k solivaru zapadala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakousko se v posledních dnech potýká s výraznými problémy s dodávkami posypové soli. Na vině je právě sníh, proti kterému ji silničáři používají. Kvůli rekordnímu množství napadaného sněhu a uzavírkám silnic se nemohou dostat zaměstnanci do hornorakouského solivaru. Projet k němu nemohou ani nákladní auta, které vozí posypovou sůl odběratelům, informovala agentura APA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rakousku napadly tři metry sněhuVideo: Reuters

 
Článek

„Pro celou společnost, ale obzvlášť pro výrobu a logistiku to není jednoduché,“ komentovala současnou situaci Katharina Steinerová, mluvčí společnosti Salinen Austria AG, která má v oblasti dobývání a zpracování jedlé i posypové soli na rakouském trhu dominantní postavení.

V Rakousku v posledních dnech napadlo velké množství sněhu, na některých místech až tři metry. Mnohde v horách panuje nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí. Některé obce odřízl sníh od okolního světa.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

V Rakousku má silně sněžit do pondělí. Snímek je z Goestlingu

Uzavírky silnic ve vyšších polohách mají podle Steinerové přímý vliv i na výrobu soli. Do solivaru v hornorakouském městě Ebensee se totiž kvůli nim nemohou dostat zaměstnanci, kteří žijí v okolních obcích takzvané Solné komory včetně obcí Bad Aussee, Hallstatt, Gosau či Bad Goisern.

Poptávka po posypové soli je přitom od posledního prosincového týdne podle Steinerová mimořádně velká.

Minulou zimu společnost Salinen Austria AG dodala svým zákazníkům přes 500 000 tun posypové soli. Zda bude odbyt tuto zimu vyšší, ukáže ale podle mluvčí společnosti až vývoj počasí do konce dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám