Hlavní obsah

Posádka zřícené stíhačky ve Francii je po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva členové posádky francouzského vojenského letadla, které se ve středu zřítilo na východě Francie, jsou po smrti. Potvrdila to ve čtvrtek ministryně obrany Florence Parlyová, informovala agentura AFP. Přesná příčina neštěstí zatím není známa.

Mirage 2000-D francouzské armády. Ilustrační foto

Článek

"Pátrání po (stíhačce) Mirage 2000D, jejíž signál se ztratil ve středu dopoledne, bohužel vedlo k potvrzení smrti dvou členů posádky, kapitána Baptisty Chiriého a poručice Audrey Michelonové," uvedla ministryně Parlyová. Přesná příčina nehody je podle ní zatím předmětem vyšetřování.

Stíhačka Mirage 2000D odstartovala ve středu dopoledne z vojenské základny Nancy-Ochey na severovýchodě Francie v rámci výcviku letu v malé výšce. Po nějaké době ale zmizela z radarů. Ve středu večer našli záchranáři trosky letounu v okolí východofrancouzské obce Mignovillard na úpatí pohoří Jura, asi 60 kilometrů severně od švýcarské Ženevy. Pátrání po osudu pilota a navigátorky komplikovala hustá mlha a sníh. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám