Hlavní obsah

Německá islamistka měla zotročit a nechat zemřít žízní pětiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Z válečného zločinu obžalovaly v pátek spolkové úřady sedmadvacetiletou Němku, která se měla spolu s manželem přidat k Islámskému státu v Iráku, zotročit pětiletou dívku a zavraždit ji. Jedná se o vůbec první německou občankou, kterou úřady ve vlasti obžalovaly po návratu ze služeb Islámského státu. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vůz německé policie. Ilustrační foto

Článek

Obviněná se podle generální prokuratury v Iráku zdržovala od září 2014. V létě roku 2015 si údajně spolu se svým manželem koupila pětiletou dívku a zotročila ji. Když dítě onemocnělo a pomočilo se kvůli tomu v posteli, přivázal jej muž před domem a nechal na slunci zemřít.

"Obžalovaná svému muži v jednání nezabránila a k záchraně dívky nic nepodnikla," uvedli v prohlášení vyšetřovatelé.

Bývala mravnostní policistkou

V Iráku sloužila islamistům coby "mravnostní policistka". V Mosulu a ve Fallúdži údajně dohlížela na to, aby jiné ženy dodržovaly pravidla chování a odívání, která vyžadovali radikálové z Islámského státu.

Manžel obžalované Němky není podle mluvčí generálního státního zastupitelství německým občanem a v Německu se ani nezdržuje.

Ženu úřady zadržely v lednu 2016 v Turecku a deportovaly do její vlasti. Letos v červnu ji v Bavorsku policisté zadrželi při pokusu vycestovat do Sýrie.

Jennifer W. je vůbec první německou občankou, kterou úřady ve vlasti obžalovaly po návratu z Blízkého východu v souvislosti se službou teroristické organizaci IS. Hrozí jí až doživotní vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám