Hlavní obsah

V ukrajinském parlamentu poslanci dodrželi tradici a porvali se

Kyjev

V hospodskou rvačku se strhlo čtvrteční jednání ukrajinského parlamentu. Záminkou se stal plakát umístěný u řečnického pultíku, napsala agentura Reuters. Na něm byl zobrazen ukrajinský podnikatel a opoziční politik Dmitrij Medvedčuk označený jako agent ruského prezidenta Vladimira Putina, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bitka ukrajinských poslancůVideo: Reuters

 
Článek

Plakát strhl poslanec Nestor Šufrych ze strany Opoziční blok a vztekle se vrhl na politickou konkurenci. Nastala mela, při které létaly facky a údery pěstmi. Tentokrát to skončilo jen několika monokly, nikdo nemusel do nemocnice na ošetření.

Poslanecké rvačky nejsou na Ukrajině ničím neobvyklým. Fackami skončilo například loňské hlasování o budoucí reintegraci Donbasu, jehož značnou část ovládají proruští separatisté.

V roce 2015 rozlítil jednoho poslance projev tehdejšího premiéra Arsenije Jaceňuka tak, že se ho nejprve snažil všemi možnými způsoby dostat od řečnického pultu. To vzápětí odstartovalo klasickou pěstní bitku.

Ukrajinský parlament ovšem zažil také rvačku, kdy nad hlavami peroucích se politiků létala vejce v oblacích kouře z dýmovnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám