Hlavní obsah

Na okraji Londýna vzplály garáže s autobusy, svědci slyšeli výbuchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na šedesát hasičů bojuje ve čtvrtek na jihovýchodě Londýna s požárem autobusových garáží ve Farnborough Hill. Podle sdělení hasičů oheň zachvátil jedenáct autobusů. Hořet začalo o půl čtvrté ráno (4:30 SEČ), uvedly televize Sky News a deník Metro.

Foto: Novinky

Okolí garáže bylo uzavřeno (ilustrační foto)

Článek

„I když je oheň nyní pod kontrolou, posádky zůstanou na místě,“ uvedli ve svém prohlášení hasiči před osmou ráno místního času.

Jak uvedl Londýnský hasičský sbor, kvůli požáru, který je vidět z velké dálky, obdržel na 40 telefonátů, první ve 3:36.

Amy Spencerová na Twitteru popsala, že ji „vzbudilo deset silných explozí”. Cat Fitzmauricová uvedla, že ji „výbuchy vzbudily kolem čtvrté ráno“. Nick Beckinham sdělil, že viděl dým a slyšel sirény.

„Hasiči bojují ze všech sil, aby požár uhasili, nicméně cestování do oblasti bude obtížné kvůli množství techniky, která je na místě. Vyhněte se této oblasti, jestliže můžete,” informovali ráno hasiči.

Podle dosavadních informací nikdo nebyl zraněn a dalších 30 autobusů se podařilo dostat do bezpečí, takže je oheň neohrožuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám