Hlavní obsah

Německo zakázalo vstup 18 Saúdům kvůli spojení s vraždou Chášukdžího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo zakázalo vstup do země 18 občanům Saúdské Arábie, oznámil to v pondělí ministr zahraničí Heiko Maas. Všichni jsou podle jeho slov spojeni s vraždou novináře Džamála Chášukdžího na velvyslanectví Saúdské Arábie v Istanbulu.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německý ministr zahraničí Heiko Maas

Článek

„V případu Chášukdží máme stále více otázek než odpovědí. Úzce spolupracujeme s Francií a Velkou Británií. Německo zahájilo proceduru, aby zakázalo vstup 18 saúdskoarabským občanům, kteří pravděpodobně mají co do činění s činem,“ napsal Maas na Twitter. Berlín podle jeho slov očekává od Rijádu další vysvětlení a vyhrazuje si právo na „další kroky”, pokud ho nedostane.

Mluvčí německého ministerstva zahraničí uvedla, že nemůže zveřejnit totožnost osob, kterých se zákaz týká.

Chášukdží byl zavražděn na začátku října. Na konzulát Saúdské Arábie v Istanbulu si přišel 2. října vyřídit dokumenty potřebné k nové svatbě. Z budovy už nikdy neodešel a slehla se po něm zem. Muž měl být údajně mučen a nakonec zavražděn, jeho ostatky se dosud nenašly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Istanbulu se konal symbolický pohřeb zavražděného novináře Chášukdžího bez jeho přítomnostiVideo: Reuters

Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) podle listu The Washington Post zjistila, že vraždu Chášukdžího nařídil přímo saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán.

Reklama

Výběr článků

Načítám