Hlavní obsah

Rus své ženě usekl ruce, půjde na 14 let do vězení

– Moskva

Ruský soud poslal na 14 let do vězení s přísnou ostrahou 27letého muže, který své manželce v Serpuchovu usekl obě ruce od zápěstí k prstům. Oběti, která útok přežila, navíc musí vyplatit odškodnění 2, 035 milionu rublů (asi 793 000 korun). Muž už oznámil, že se proti rozhodnutí soudu odvolá. Verdikt se nelíbí ani oběti.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle vyšetřovatelů usvědčený Dmitrij Gračov loni v prosinci sebral své ženě Margaritě, která se s ním chtěla rozvést, telefon, násilím ji posadil do auta a odvezl do lesa. Tam ji dvě hodiny týral. Nejdříve ji bil přes ruce a pak jí postupně po jednom usekával sekyrou prsty. Chtěl ji tak donutit, aby se přiznala, že ho podvádí. Nakonec jí v zápěstí usekl obě ruce.

Soud ho shledal vinným z úmyslného těžkého ublížení na zdraví, únosu a vyhrožování smrtí. „Strana Gračevové (žalující) předložila konzistentní a logické důkazy, není důvod jim nevěřit,“ řekl soud podle Moskevského komsomolce.

Muž, který přijal verdikt chladně s pouhým pokrčením ramen, se přiznal jen k ublížení na zdraví a uvedl, že svého činu lituje. Jeho obhájce tvrdil, že svou ženu neměl zájem unést.

Žádný rozsudek ruce nevrátí

Podle Gračovové je rozhodnutí soudu příliš mírné a hodlá se proti němu odvolat: „Myslím si, že za takové činy by se mělo posílat do vězení na doživotí, žádný rozsudek mi ruce nevrátí.”

Lékaři jí dokázali zachránit a přišít zpět jen levou ruku, do jaké míry je ale funkční, není jasné.

Vystudovaný psycholog

Gračov pocházel z rozvrácené rodiny, jeho rodiče se rozvedli, když byl malý. Vyrůstal bez otce, který skončil ve vězení za vraždu. Do Serpuchova se vrátil několik měsíců před brutálním útokem.

Sám byl vyloučen ze školy, ale nakonec vystudoval dálkově psychologii, uvedla Komsomolská pravda. Podle ruských médií svou ženu týral, měsíc před brutálním napadením jí měl vyhrožovat smrtí a položit jí na krk nůž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám