Hlavní obsah

Bouře v Itálii už si vyžádaly 17 obětí

– Řím

V Itálii ve čtvrtek v důsledku bouřek zahynuli další čtyři lidé. V alpské oblasti Valle d'Aosta zemřeli dva cestující v autě, na které spadl strom. V údolí Val Badia v Dolomitech zahynul muž, který se snažil opravit větrem poničenou střechu. Další muž podlehl zraněním, která utrpěl v pondělí, kdy na jeho auto v Jižním Tyrolsku spadl strom.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozvodněná řeka Piava strhla v Itálii mostVideo: AP

 
Článek

Od pondělí tak mají rozmary počasí v zemi již 17 obětí, informovala ve čtvrtek agentura APA.

Téměř celou Itálii sužovaly bouře doprovázené lijáky či silným větrem od pondělí. Ve středu se počasí uklidnilo, ale ve čtvrtek bouře propukly nanovo. S velkými problémy se podle APA potýká severoitalská provincie Belluno a velká voda opět trápí Benátky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zaplavené BenátkyVideo: Reuters

Několik obcí v okolí města Belluno je bez elektrického proudu a sesuvy půdy zablokovaly některé silnice.

V Benátkách vyvolal silný vítr opět jev nazývaný "acqua alta", kdy se historické město na laguně pravidelně ocitá několik desítek centimetrů pod vodou. Hladina by však tentokrát neměla pokořit úroveň 110 centimetrů. V pondělí bylo na náměstí sv. Marka naměřeno až 156 centimetrů.

Záplavy jsou hlášeny i z regionů Piemont a Ligurie, kde je stále odříznuté od světa známé letovisko Portofino. Kvůli zničené pobřežní silnici se nyní dá do městečka dostat jen lodí. Silné bouře zasáhly i oblast sicilské metropole Palermo. Podle předpovědí počasí má krizová situace přetrvat až do pátku.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Bouře zničila jachty v přístavu v italském městě Rapallo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám