Hlavní obsah

V Dublinu se pokoušel cestující doběhnout pojíždějící letadlo, zatkli ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Policie v Irsku zadržela ve čtvrtek kolem sedmé ráno (8:00 SELČ) na dublinském letišti muže, který se snažil doběhnout letadlo. To však už pojíždělo po letištní ploše. Muž skončil na policejní stanici a let byl zpožděn o dvacet minut.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Na ilustračním snímku letadla Ryanair na letišti v Dublinu

Článek

Muž se ženou, kteří letěli do Amsterdamu, přišli pozdě na letiště. Brána na terminálu už byla uzavřená. Muž ji přesto proběhl, doběhl již pojíždějící letoun a křičel na pilota, aby zastavil.

„Řešili to s personálem Ryanairu a muž se rozrušil. Mlátil na okýnko, aby letadlo počkalo. Pak prorazil dveře a dostal se na letištní plochu, kde mával, aby letadlo zastavilo,“ uvedl mluvčí letiště pro list The Irish Times a dodal: „Na letištní ploše byl nejprve zadržen pracovníkem Ryanairu a hned pak přijela letištní policie a zajistila ho.“

Na ploše zasahovala dvě policejní auta a jedna policejní dodávka. Letištní policie předala muže do rukou státní policie gardaí, a odvezla ho na policejní stanici Ballymu Garda.

Spoj společnosti Ryanair odletěl se zpožděním 20 minut, napsal server BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám