Hlavní obsah

Vážení občané... Obec v Maďarsku upozornila na arabskou ochranku, aby předešla panice z migrantů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení maďarské obce Tápiógyörgye v centrální části země upozornilo občany, že ve vsi se ubytuje 30 členů saudskoarabské královské ochranky. „Nejde o migranty,“ zdůraznilo vedení obce na sociální síti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Server 444.hu napsal, že ochranka saúdskoarabské královské rodiny zakoupila v Maďarsku několik psů a třicet mužů se účastní jejich výcviku v pětadvacet kilometrů vzdáleném městě Cegléd. Ubytováni budou v penzionu ve zmíněné obci a na výcvik do Ceglédu budou dojíždět.

„Vážení občané, od 10. září do 15. listopadu budou v místním penziónu bydlet členové osobní stráže saúdskoarabské královské rodiny. Nejedná se o migranty, mají oficiální povolení k pobytu v Maďarsku,“ napsalo oznámení vedení obce a vyvěsilo ho na svou webovou stránku. Později ho obec odstranila.

Vedení obce považovalo za nutné upozornit obyvatele na přítomnost Arabů, protože před časem už v této souvislosti došlo k nedorozumění. Policisté ze Saudské Arábie se už jednou zúčastnili výcviku psů v Maďarsku a u Ceglédu na ně lidi přivolali policii s tím, že jsou to určitě migranti.

Reklama

Výběr článků

Načítám