Hlavní obsah

Útok nožem u Paříže: Pachatel zabil svou matku a sestru

– Paříž • Aktualizováno

Pětatřicetiletý Kamel S. vyzbrojený několika noži zabil u Paříže dvě ženy a dalšího vážně zranil. Volal Alláhu akbar a vyhrožoval policistům, kteří ho podle médií rychle zneškodnili. Později vyšlo najevo, že muž zabil svou matku a sestru, sdělil zdroj z ministerstva vnitra. Třetí člověk, kterého pachatel zranil, k rodině útočníka nepatří. K útoku se přihlásil Islámský stát, své tvrzení ale ničím nepodložil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě činu u Paříže, kde útočník s nožem zabil dva lidi a dalšího zranilVideo: Reuters

 
Článek

„Alláhu akbar, jestli vstoupíte, všechny vás zabiju,” křičel podle Le Parisien muž ozbrojený několika noži poté, co se zabarikádoval v jednom z domů. Když nakonec sám vyšel a pokračoval ve výhrůžkách, policie zahájila palbu.

Incident se stal ve městě Trappes. Zpravodajská televize BFM-TV ve svém vysílání uvedla, že příčinou krveprolití by mohla být rodinná rozepře. Co ji vyprovokovalo, se zatím neví.

Le Parisien napsal, že útočník byl úřadům známý kvůli veřejnému oslavování teroristického činu. Televizní stanice BFMTV na svém serveru napsala, že se pachatel narodil v roce 1982.

Jeden z obyvatel města řekl, že pachatel nějaký čas pobýval v psychiatrickém zařízení. Tvrdil, že to byl „milý muž”. „Do mešity moc nechodil, měl práci a znal jsem ho od dětství,” dodal.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Policie uzavřelo místo útoku.

Trappes je 30tisícové město, jehož polovinu obyvatel tvoří lidé mladší pětadvaceti let. Jedná se o chudou oblast, kde dosahuje nezaměstnanost dvaceti procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám