Hlavní obsah

Do bariéry u Westminsteru najelo auto, řidič je podezřelý z terorismu

Londýn
Aktualizováno

Do bariéry před britským parlamentem v úterý ráno nabouralo auto, které předtím vjelo do skupiny cyklistů. Zraněni byli tři lidé. Řidič byl zadržen pro podezření z terorismu. Spolupráci s vyšetřovateli ale odmítá. Příčina incidentu není známa. Scotland Yard na místo vyslal protiteroristickou jednotku, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila, jak řidič najel autem do bariéry u britského parlamentuVideo: Reuters

 
Článek

„Naší prioritou je formálně podezřelého identifikovat, zjistit motiv jeho činu. Zatím nespolupracuje. Protože to byl zřejmě úmyslný čin a vzhledem k místu, to považujeme za terorismus," řekl novinářům velitel protiteroristické jednotky Neil Basu.

Podle zaměstnance stanice BBC jelo auto po nesprávné straně a vjelo do cyklistů, kteří čekali na zelenou. „Pak zahnulo přes cestu, maximálně zrychlilo a narazilo v rychlosti do bariéry,” dodal Barry Williams. Pode dalšího svědka Jasona Williamse ”jel řidič rychle, více než 65 km/h.”

„Viděl jsem nejméně deset lidí ležet na zemi, vypadalo to na úmysl. Nevypadalo to jako nehoda,” dodal Jason Williams.

Podle informací Scotland Yardu není nikdo ze zraněných ohrožen na životě. Do nemocnice odvezli dva zraněné, vážně zraněnou ženu a muže, který byl po ošetření propuštěn. Třetí zraněný byl ošetřen na místě.

Britské sdělovací prostředky uvádějí, že policisté rozšířili zatarasenou zónu a prohledávají automobil, jímž je stříbrný Ford Fiesta. Přilehlá stanice metra Westminster byla uzavřena.

Řidič, jemuž je necelých třicet let, jel ve voze sám. Žádné zbraně s sebou neměl. Zatím nebyla zveřejněna jeho totožnost, ale komisař Basu dodal: „Nedomníváme se, že by tato osoba byla známá MI5 nebo protiteroristické jednotce.”

Po Twitteru kolují snímky, na nichž má být řidič auta, které nabouralo do bariéry před parlamentem.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Londýnská policie na místě, kde vůz naboural do brány budovy parlamentu.

Kromě policistů na místě zasahují také hasiči a několik vozů záchranářů.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Ozbrojení policisté nedaleko budovy parlamentu v Londýně. Do bariéry tam najelo auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám