Hlavní obsah

Masivní exploze cisterny zastavila u Boloni provoz, dva mrtví a desítky zraněných

Boloňa
Aktualizováno

Poblíž letiště v italské Boloni v pondělí explodoval automobil s cisternou. Agentura ANSA oznámila, že si nehoda vyžádala nejméně dva životy a 55 zraněných. Na sociálních sítích se objevily záběry, které okamžik masivní exploze v oblasti Borgo Panigale, nacházející se na západním okraji města, zachycují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Exploze cisterny na dálnici u BoloniVideo: Reuters

 
Článek

Na dálničním mostě nejprve kamión narazil do kolony aut před sebou a cisterna po chvíli narazila do něj. Po silné explozi v kamiónu následoval požár, který se rozšířil na prodejnu automobilů pod mostem a tam následně explodovalo několik aut. Po chvíli patrně kvůli požáru explodovala také cisterna.

Na sociálních sítích se původně v souvislosti s explozí objevily záběry z jiné, dřívější nehody na stejném hlavním tahu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážku nákladních aut u Bologni následovala masivní explozeVideo: Reuters

ANSA uvedla, že některé ze zraněných lidí zasáhly trosky odlétávající od silného požáru, který vyvolal také následné exploze nejméně deseti dalších automobilů.

Tlak výbuchů porozbíjel okna v několika budovách. Podle zdrojů italské agentury snahu hasičů požár uhasit ztěžovalo vedro panující na místě. K hašení byl povolán také vrtulník.

Masivní explozi podle ANSA neunesla ani dálniční estakáda, která se v postiženém místě částečně zřítila. Doprava v obou směrech tamní dálnice byla zastavena. Podle policie exploze ovlivnila dopravu nejen na dálnici, ale i v Borgo Panigale.

Zástupci letiště na sociálních sítích ujistili, že žádný z letištních objektů není nehodou dotčen a že lety budou zajištěny v očekávaném režimu.

Reklama

Výběr článků

Načítám