Hlavní obsah

Při Trumpově pobytu ve Skotsku přišel o život prezidentův osobní strážce

– Edinburgh

Během evropského turné amerického prezidenta Donalda Trumpa nešťastně zemřel jeden z jeho osobních strážců. Člena ochranky ve Skotsku v neděli postihla mozková příhoda, které podlehl v úterý ráno v nemocnici. Informoval o tom server The New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Spolu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem letělo do Evropy 150 členů jeho ochranky.

Článek

„S hlubokým smutkem a lítostí oznamujeme, že 17. července 2018 skonal vysoce oddaný agent a veterán se zkušeností devatenácti let služby,“ uvedla v tiskovém prohlášení prezidentova ochranka (Secret Service) s tím, že její agent zemřel obklopen rodinou a kolegy.

Šéf Bílého domu do Skotska přiletěl v pátek po jednání s britskou premiérkou Theresou Mayovou a audienci u královny Alžběty II. [celá zpráva]

Ve Skotsku si Trump vyrazil na golf do resortu Turnberry, který mu patří. Resort za jeho pobyt vystavil Bílému domu účet ve výši 77 tisíc dolarů (1,2 miliónu korun), který uhradili američtí daňoví poplatníci.

A právě v době, kdy Trump relaxoval před schůzkou s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Helsinkách, jeden z jeho osobních strážců zkolaboval.

Skotští záchranáři agenta okamžitě převezli do nemocnice na jednotku intenzivní péče. „Jsme nesmírně vděční skotským záchranářům a lékařům za poskytnutou neodkladnou péči,“ děkoval lékařům ještě před smrtí mluvčí prezidentovy ochranky.

Spolu s Trumpem se na evropské turné vydalo 150 členů jeho ochranky. Bezpečnostní opatření za jeho dvoudenní pobyt ve Skotsku vyšly podle deníku The Daily Mail na pět miliónů liber, v přepočtu necelých 146 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám