Hlavní obsah

Milionářku Rezešovou, která způsobila nehodu se čtyřmi oběťmi, propustí z vězení

Právo, ivi

Budapešťský soud v úterý rozhodl o podmíněném propuštění slovenské milionářky Evy Rezešové (41), která si odseděla necelých šest let z devítiletého trestu. Byla odsouzena za to, že způsobila dopravní nehodu v Maďarsku, při níž přišli o život čtyři lidé.

Foto: TV Markíza

Eva Rezešová u soudu

Článek

Maďarská média uvedla, že Rezešová před několika týdny požádala prostřednictvím svého obhájce o podmíněné propuštění. „Soud této žádosti vyhověl,“ píše deník Blikk. List při této příležitosti zdůraznil, že Rezešová se ve vězení chovala příkladně, dodržovala všechna pravidla a nedostala se do žádného konfliktu se spoluvězeňkyněmi.

„Pracovala v krejčovské dílně a naučila se maďarsky. Za dobré chování dostala několik vycházek, které využila k setkání s rodinou v Budapešti,“ dodal Blikk.

Rezešová narazila 21. srpna 2012 na maďarské dálnici M3 se svým luxusním BMW v rychlosti 165 kilometrů v hodině do Fiatu Punto, který se po nárazu vzňal. Na místě zahynuli tři lidé, čtvrtý člověk zemřel po převozu do nemocnice.

Rezešová je dcera Alexandra Rezeše, bývalého ministra dopravy ve vládě Vladimíra Mečiara. Rezeš privatizoval Východoslovenské železárny a svého času byl také majitelem fotbalového klubu Sparta Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám