Hlavní obsah

V Polsku se zřítil vrtulník, dva lidé zahynuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Dva lidé zemřeli a třetí člověk se ve středu těžce zranil při pádu vrtulníku poblíž polského města Opole. Soukromá helikoptéra při havárii dopadla na pole jenom několik desítek metrů od obytných domů. Příčinu nehody úřady vyšetřují, informovala agentura PAP.

Foto: šeb, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vrtulník se třemi lidmi v kabině podle svědků ráno přelétal nad obcí Domecko poblíž Opole, přibližně 50 kilometrů od českých hranic. Podle polské agentury měl stroj namířeno do několik desítek kilometrů vzdáleného města Ziembice.

V jednu chvíli však bez viditelných příčin začal ztrácet výšku a prudce dopadl na pole. Dva lidé na místě zemřeli, třetí byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice.

Policejní vyšetřovatelé a experti úřadu pro bezpečnost v letecké dopravě nyní zkoumají možné příčiny havárie. O tom, zda mohla být na vině nehody lidská chyba, či technická závada, nechtěli podle PAP vyšetřovatelé spekulovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám