Hlavní obsah

Žádné insolvenční řízení, mám diplomatickou imunitu, tvrdí Boris Becker

Bývalá tenisová hvězda Boris Becker se snaží zastavit insolvenční řízení ve Velké Británii a odvolává se na diplomatickou imunitu. Tu trojnásobný wimbledonský vítěz získal letos v dubnu, kdy se stal zvláštním atašé Středoafrické republiky pro sport a kulturu v Evropské unii. Na Beckera byl loni vyhlášen bankrot.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Prezident Středoafrické republiky Faustin Archange Touadera a bývalá tenisová jednička Boris Becker

Článek

Rozhodnutí o zahájení insolvenčního řízení je „neodůvodněné a nespravedlivé", uvedl podle agentury AP Becker.

Jeho právní zástupci se proto obrátili na soud v Londýně. „Znamená to, že nemůže být vystaven právnímu sporu před soudem v žádné zemi, dokud zůstane diplomatickým zástupcem,“ uvedli. Becker tvrdí, že chce tuto „frašku ukončit“ a začít „nový život“.

Ve Velké Británii byl na bývalou světovou tenisovou jedničku vyhlášen bankrot v roce 2017 kvůli nesplaceným dluhům. Především to byla nesplacená půjčka z roku 2015 ve výši 3,5 miliónu eur (92 miliónů korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co. Do insolvenčního řízení se následně přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s pohledávkou 36,5 miliónu eur (954 miliónů korun).

Becker od počátku označoval vyhlášení bankrotu za neoprávněné a nespravedlivé. Podle soudu však měl dostatek času na to, aby své dluhy splatil.

Reklama

Výběr článků

Načítám