Hlavní obsah

Chorvatská policie postřelila dva dvanáctileté migranty

Chorvatská policie ve středu večer postřelila dva dvanáctileté chlapce z Iráku a Afghánistánu, kteří se ukrývali ve voze převážejícím migranty. Incident se stal nedaleko hranice s Bosnou. Informovala o tom chorvatská média s odvoláním na mluvčího policie v Zadaru. Děti byly převezeny do nemocnice, jejich stav je vážný, nejsou ale v ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie uvedla, že bezpečnostní síly dostaly tip, že by se v oblasti měl nacházet vůz převážející běžence. Do Chorvatska se dostal z Bosny.

Policisté se vůz několikrát pokusili zastavit, zablokovali kvůli tomu i silnici. „Řidič automobilu nezastavil a začal na ně najíždět, policisté chtěli útok odvrátit a vypálili na něj několik střel,“ popsala policie v prohlášení. Řidič pak vyskočil z auta a utekl do lesa.

Uvnitř vozidla policisté objevili 29 cizinců z několika zemí, mezi kterými byli dva chlapci zranění střelbou. Dalších několik lidí utrpělo lehčí zranění způsobené nebezpečnou jízdou. Převaděč je stále na útěku a policisté po něm pátrají.

Bosna se nově stala klíčovou zemí na nové migrační trase do západní Evropy. Od počátku roku dorazily do této balkánské země přibližně čtyři tisíce lidí ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu, Alžírska a Turecka. Jde o výrazný růst proti roku 2017, kdy bosenské úřady zaznamenaly jen 755 běženců. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám