Hlavní obsah

Čech chtěl do Británie propašovat osm kilo opia, jde do vězení na šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Čech, který se přes londýnské letiště Stansted pokusil pod falešným dnem svého kufru propašovat opium v hodnotě 120 tisíc liber (téměř 3,5 miliónu Kč), byl odsouzen na šest let. Čtyřicetiletý muž si verdikt vyslechl v úterý před soudem v Chelmsfordu, informoval britský list Hertfordshire Mercury.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Stansted

Článek

Muž se k činu již dříve přiznal. Celkem osm kilogramů drogy se pokusil do země propašovat 5. února, byl ale zastaven pohraniční policií. Na Stansted dorazil z Istanbulu.

„Když bylo z jeho kufru, který se dal otevřít jen klíčem, který měl český občan u sebe, odebráno oblečení, stále zůstával podezřele těžký,“ popsal Taylor Wilson, zástupce pohraniční policie na letišti Stansted.

„Následná rentgenová kontrola jasně ukázala drogy schované ve skryté části kufru a testy potvrdily, že jde o opium,“ dodal s tím, že kdyby muž nebyl zastaven, „není pochyb, že by nebezpečné drogy skončily v prodeji na britských ulicích“.

Reklama

Výběr článků

Načítám