Hlavní obsah

Muž, který pašoval syna v kufru, dostal pokutu

S pokutou ve výši 92 eur (2330 korun) odešel od španělského soudu Ali Ouattara z Pobřeží slonoviny, který se pokusil v roce 2015 propašovat do Španělska svého syna v kufru. Tehdy osmiletého chlapce objevili celníci na hranici mezi Marokem a španělskou enklávou Ceuta, když se zavazadlo pokoušela pronést mladá Maročanka, uvedla ve středu BBC.

Foto: Profimedia.cz

Chlapce se otec pokoušel propašovat v kufru.

Článek

Celníci ženu zadrželi a její zavazadlo prosvítili. Odhalili v něm dítě ve fetální poloze. Když chlapce dostali ven, byl ve velmi špatném zdravotním stavu, protože se v kufru jen těžko dýchalo. Dítě se nakonec podařilo zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Tak vypadalo zavazadlo na bezpečnostní kontrole.

Ali Ouattara strávil měsíc ve vazbě a prokuratura pro něj požadovala vězení. Pašování podle ní zorganizoval a ohrozil tím zdraví syna. Během vyšetřování se ale nenašly důkazy, že by muž věděl, jakým způsobem najatí převaděči budou dítě pašovat.

„Otec ani já jsme nevěděli, že mě hodí do kufru,” řekl Adou Ouattara u soudu. Popsal také, jak těžké bylo v kufru dýchat. Chlapec nyní žije s matkou v pařížském předměstí, ale do Ceuty přijel, aby mohl svědčit u soudu.

„Je po všem a můžeme začít společně žít: moje žena, moje dcera, můj syn a já,” řekl Ouattara. Prohlásil, že se chce usadit na severu Španělska.

Reklama

Výběr článků

Načítám