Hlavní obsah

Na Slovensku havaroval český kamión, řidič nadýchal tři promile

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U slovenské obce Sučany havaroval v pátek český kamión. Řidič při zkoušce na alkohol nadýchal téměř tři promile. Vystřízlivět musel v policejní cele.

Tester na alkohol u řidičů

Článek

Řidič jel od Ružomberku do Přerova a vezl plechy. U Sučan sjel ze silnice a převrátil se do příkopu. „Řidič kamiónu v levotočivé zatáčce sjel ze silnice a převrátil se na pravou stranu,“ řekl televizi Joj policejní mluvčí Juraj Rafaj s tím, že sám řidič se nezranil.

Hasiči ho dostali z kabiny havarovaného kamiónu pomocí žebříku. „Policisté mu nasadili pouta a vystřízlivět musel v policejní cele. Havarovaný kamión vytahovali z příkopu za pomoci těžké techniky,“ dodala televize Joj.

Loni v prosinci zadrželi slovenští policisté českého řidiče Martina, který rovněž řídil opilý. Na výzvy policistů, aby vystoupil z vozidla, nereagoval, a zamkl se v kabině.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah proti opilému řidičovi (video je bez zvuku)Video: Polícia Slovenskej republiky

Policisté tehdy museli rozbít okno u spolujezdce a použít donucovací prostředky. Šoférovi posléze naměřili 2,27 promile alkoholu. Dostal dva roky s podmínkou na tři roky a na stejnou dobu mu byl uložen zákaz řízení. Z území Slovenska byl vyhoštěn na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám