Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi Čecha s čtvrt kilem marihuany

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V mezinárodním vlaku směřujícím z Prahy do Budapešti byl zadržen občan České republiky, který měl u sebe přes čtvrt kilogramu marihuany. Mluvčí slovenské policie Michal Szeiff ve čtvrtek Novinkám řekl, že muž byl obviněn a je ve vazbě. Slovenští policisté odhalili drogu při prohlídce vlaku mezi stanicemi Kúty a Bratislava.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vyšetřováním v uvedeném případě se současném čase zabývá příslušný útvar okresního ředitelství policejního sboru v Malackách. Ve věci jsou vykonávány všechny potřebné úkony s cílem náležitého objasnění případu. Bližší informace s ohledem na současný stav vyšetřování není možné poskytnout,“ řekl Szeiff.

Za obchodování či přepravu většího množství drog hrozí na Slovensku dlouholeté vězení. Mírnější tresty platí v případě přechovávání omamných látek pro vlastní potřebu. Otázka je, zda soud Čechovi uvěří, že měl drogu výhradně pro sebe.

Zavazadlo českého občana v jednom z kupé nejprve označil služební pes, celníci pak v něm našli čtyři igelitové pytlíky se sušenou rostlinou. Podle mluvčí bratislavského celního úřadu Drahomíry Adamčíkové sám cestující potvrdil, že má u sebe 267 gramů marihuany. Přítomnost účinné látky THC potvrdil i příslušný test, který celníci vykonali.

Reklama

Výběr článků

Načítám