Hlavní obsah

Člen vedení braniborské AfD konvertoval k islámu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Člen předsednictva protimigrační Alternativy pro Německo v Braniborsku Arthur Wagner podle listu Tagesspiegel nedávno konvertoval k islámu. Strana se přitom staví do role nekompromisní bojovnice proti šíření islámu ve Spolkové republice.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Plakát Alternativy pro Německo (AfD) v Magdeburku říká, že Sasko-Anhaltsko volí AfD.

Článek

„Je to moje osobní věc,” sdělil deníku ke svému kroku Wagner. „Tlak žádný není. Nic se nezměnilo,” odpověděl na otázku, jestli straničtí kolegové nepožadují jeho odchod z předsednictva braniborské AfD.

„Pro nás to není žádný problém. Nemyslím si ani, že by to pro většinu strany byl problém. V AfD jsou i muslimové,” vzkázal tiskový mluvčí strany Daniel Friese.

Tagesspiegel ale poznamenává, že v zákulisí příklon Wagnera k islámu vzbudil pozdvižení, protože strana proti islámu tvrdě brojí.

V létě 2016 například AfD vyzývala k pozastavení práva na azyl pro všechny muslimy přicházející do Německa s tím, že představují bezpečnostní riziko. Na stranickém sjezdu v květnu téhož roku zase schválila prohlášení, že islám nepatří k Německu.

Reklama

Výběr článků

Načítám