Hlavní obsah

Na jihu Evropy zabavili sedm metráků kokainu ukrytých uvnitř čerstvých ananasů

– Barcelona

Portugalské a španělské policii se ve středu podařilo rozprášit drogový gang, který z Jižní Ameriky pašoval stovky kilogramů kokainu důmyslně ukrytých v čerstvých ananasech. Spolu s 745 kilogramy drogy zadrželi i devět členů gangu. Skupinu pašeráků oblíbeného stimulantu detektivové sledovali od dubna minulého roku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělská a portugalská policie zadržela 745 kilogramů kokainu ukrytého v ananasechVideo: Reuters

 
Článek

Agentura Reuters ve čtvrtek zveřejnila záběry, na nichž policisté na vysokozdvižném vozíku vyvážejí z kontejneru krabice s ananasy. Uvnitř je skutečné ovoce. Policisté ale šli najisto, a když jeden z ananasů rozbili kladivem, našli uvnitř schránku plnou kokainu. Droga byla i v dalších ananasech.

Strážci zákona provedli razii také v laboratoři, kam měl kokain putovat, aby byl před prodejem naředěn. Policie navíc zabavila dva hydraulické lisy, které sloužily k lisování drogy, aby byla skladnější, a 400 tisíc eur (v přepočtu víc než 10 miliónů korun).

Gang podle vyšetřovatelů řídili dva kolumbijští bratři. Kokain skladovali nedaleko Barcelony a každých patnáct až dvacet dní drogu převáželi do laboratoře v Madridu.

Pyrenejský poloostrov je hlavní vstupní branou pro kokain pašovaný do Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám