Hlavní obsah

Přistávající boeing dostal smyk, zůstal viset na srázu nad mořem

Neuvěřitelné štěstí stálo při 168 lidech na palubě letounu Boeing 737-800 během přistání v tureckém Trabzonu. Stroj dostal na zledovatělé dráze smyk a skončil na strmém srázu jen několik metrů od mořské hladiny. Hrozivě vypadající nehoda se naštěstí obešla bez vážných zranění.

Foto: Profimedia.cz

Nehoda letadla v tureckém Trabzonu

Článek

Nehoda se stala v sobotu v podvečer. Letadlo turecké nízkonákladové společnosti Pegasus Airlines mířící na vnitrostátní lince z Ankary do Trabzonu u Černého moře dostalo při přistání smyk na zledovatělé přistávací dráze a záhy se čumákem přehouplo přes strmý útes vedle přistávací dráhy.

Foto: Profimedia.cz

Pokud by Boeing sjel do moře, následky by pravděpodobně byly mnohem horší.

„Naklonili jsme se na stranu, předek byl dole, zatímco zadek letadla nahoře. Nastala panika a lidé křičeli,“ uvedla pro tureckou agenturu Anadolu pasažérka Fatma Gorduová. Kola letounu se ale naštěstí zabořila do promrzlého bahna a Boeing se dokázal zastavit předtím, než sjel do moře.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo přišlo během nehody o pravý motor.

Aerolinky Pegasus informovaly o tom, že všichni cestující i členové posádky byli v pořádku evakuováni. Zprávy o tom, že se nehoda obešla bez zranění, později potvrdily i místní úřady.

Panika, kterou natočil jeden z cestujících na palubě během evakuace

Samotné letadlo však utrpělo poměrně velké škody, pravý motor se zcela utrhl. Letiště bylo uzavřeno, provoz byl obnoven v neděli ráno. Příčina havárie se vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám