Hlavní obsah

Katalánci při stávce vtrhli na nádraží a blokovali dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona
Aktualizováno

Katalánci v rámci stávky vyhlášené na středu zablokovali několik silnic a dálnic, v několika městech také vtrhli na nádraží a vnikli do kolejiště, takže kromě dopravních zácp měly zpoždění i vlaky, uvedla agentura Reuters. Dodala, že i když měla stávka být generální, Katalánsko výrazně ochromeno není. Večer ale muselo být uzavřeno barcelonské nádraží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Katalánci v rámci stávky blokují silnice a komplikují dopravuVideo: Reuters

 
Článek

Celkem byly zablokovány silnice na 60 místech, zablokováno bylo 16 dálnic. Proti stávkujícím, kteří seděli na vozovkách, zasáhla policie a jednotlivé demonstranty odnášela, aby uvolnila průjezd autům čekajícím v zácpách. Místy měly kolony několik kilometrů.

Jako první vtrhli demonstranti na nádraží v Gironě, pak následovala další. Provoz byl zastaven na tuctu tratí především kvůli blokádě v Barceloně. Nejezdily ani rychlovlaky. Večer bylo kvůli blokádě uzavřeno barcelonské nádraží a zněly výzvy k jeho opuštění.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Blokády způsobily velké zácpy.

Jak ale podotkla agentura Reuters, obchody a služby fungovaly v regionu jako obvykle.

Foto: Albert Gea, Reuters

Španělští policisté odnášejí jednoho z demonstrantů blokujících provoz.

Soud stávku nezakázal, i když byla svolána poté, co byla uvalena vazba na odvolané separatistické ministry, protože se týkala zvyšování platů.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Stávkující blokují silnici v Barceloně

Stávku svolaly odbory CSC podporující separatisty a označily ji jako generální. Podpořily ji dvě občasné separatistické platformy Asamblea Nacional Catalana a Òmnium Cultural, jejíž dva vůdčí představitelé Jordi Sànchez a Jordi Cuixart jsou stejně jako osm odvolaných ministrů ve vazbě.

Foto: Albert Gea, Reuters

Stávkující a demonstrující na barcelonském náměstí Sant Jaume

Stávkující a demonstranti skandovali „svobodu pro politické vězně“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám