Hlavní obsah

Divoká prasata řádila v německé bance i optice, čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heide

Čtyři lidi zranila v pátek divoká prasata, která se dostala do centra města Heide na severu Německa. Jeden z kanců dokonce vnikl do místní banky a do obchodu s brýlemi, informovala agentura DPA. Jedno zvíře ve městě zastřelil místní myslivec, druhé uteklo.

Foto: Právo

Divoká prasata v přírodě

Článek

Obyvatele města s 25 tisíci obyvateli v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko překvapila ráno dvojice divokých prasat v centru. Policie lidi okamžitě varovala, aby si dali pozor a nechodili do centra. Ty, kteří se v něm nacházeli, vyzvala, aby nevycházeli na ulici.

Jedno zvíře během úprku městem proniklo do banky v centru a zranilo na nohou jejího ředitele. Krátce předtím vběhlo i do jedné z místních optik a napáchalo značné materiální škody. Lehká až středně těžká zranění utrpěli čtyři lidé. Jednomu z nich kanec ukousl část prstu.

Sedmdesátikilového kance, který řádil v bance, zastřelil jeden z místních myslivců. Další zvíře později z města samo uteklo.

„Nikdy jsem si nemyslel, že u nás někdy bude hrozit takové nebezpečí,” komentoval útok prasat starosta Heide Ulf Stecher.

Divočáci se podle policie do města dostali zřejmě poté, co je stroje při sklizni vyhnaly z kukuřičného pole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám