Hlavní obsah

Policie propustila řidiče, který v Londýně najel do davu lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští policisté propustili řidiče, který v sobotu poblíž londýnského přírodovědného muzea vjel s autem na chodník a zranil jedenáct lidí. Sedmatřicetiletý muž byl vyslechnout a vyšetřovatelé došli k závěru, že nešlo o terorismus. Řidič bude nadále vyšetřován na svobodě.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Policisté na místě incidentu

Článek

„Vyšetřováním jsme došli k závěru, že tento incident není spojen s terorismem a já bych rád poděkoval všem, kdo poskytli pomoc zraněným,“ prohlásil podle BBC Darren Case z dopravní policie. Příčina nehody zůstává nejasná. [celá zpráva]

Záchranáři pro nehodě ošetřili jedenáct lidí a devět z nich odvezli do nemocnice. Stav žádného z pacientů není kritický. Často měli zranění nohou a hlavy. Většina zraněných byla z nemocnice propuštěna ještě v sobotu večer.

Po předchozích letošních zkušenostech s teroristickými útoky provedenými auty událost vyvolala paniku a podle médií byli z blízkého okolí rychle evakuováni lidé.

Vyšetřování nehody si nyní přebrala dopravní policie, pro protiteroristickou jednotku i kriminalisty je případ uzavřen.

Reklama

Výběr článků

Načítám