Hlavní obsah

Do školy britského prince George pronikla podezřelá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britské úřady chtějí prověřit bezpečnostní opatření kolem školy, kterou od minulého týdne navštěvuje princ George. Do školního areálu totiž ve středu pronikla čtyřicetiletá žena podezřelá z pokusu o loupež, informoval zpravodajský server BBC.

Foto: Reuters

Prince George na cestě do školy. Doprovázel ho otec princ William a ředitelka školy Helen Haslemová

Článek

Žena byla zadržena, když odpoledne pronikla do přípravné školy Thomas's Battersea v západním Londýně. Scotland Yard oznámil, že po zatčení spolupracuje se školou na prověření zajištění bezpečnosti.

Mluvčí londýnské policie uvedl, že policisté zakročili hned poté, co věc vyšla najevo. Žena je nyní v policejní vazbě.

"Policie je součástí ochranných bezpečnostních opatření zaměřených na prince a my budeme nadále úzce spolupracovat se školou, která je odpovědná za bezpečnost budovy ve svém areálu," ujistila policie.

Školné půl miliónu

Čtyřletý George začal do školy chodit 7. září, kdy ho tam přivedl jeho otec princ William. Školné činí přibližně 18 tisíc liber (přes 520 tisíc korun) ročně. Na školu chodí 560 chlapců a dívek ve věku od čtyř do třinácti let, každá třída čítá zhruba 20 dětí.

Princ George ve středu ve škole byl, ale podle BBC je pokládáno za nepravděpodobné, že se ve škole nacházel i v době vloupání. Kensingtonský palác uvedl, že o záležitosti ví, ale bezpečnostní opatření nebude komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám