Hlavní obsah

Ve Švýcarsku se na horské železnici srazila lokomotiva s vlakem, tři desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zurich
Aktualizováno

Nejméně 33 lidí utrpělo v pondělí zranění, když se v Andermattu ve švýcarském kantonu Uri srazila lokomotiva s vlakem na horské železnici Matterhorn-Gotthard. Nehoda se stala během posunování. Žádný ze zraněných není v ohrožení života.

Foto: URS FLUEELER, ČTK/AP

Záchranáři zasahují na nádraží ve švýcarském Andermattu.

Článek

Lokomotiva nacouvala v 11:39 do přední části vlaku při přepřahání. Protože je Andermatt konečnou stanicí, měla lokomotiva přejet po souběžné koleji z jednoho konce soupravy na druhý, ale místo toho z neznámých důvodů do vagonů narazila, řekl mluvčí železniční regionální železniční společnost Matterhorn Gotthard Bahn. Lokomotiva podle něj v okamžiku nárazu jela rychlostí 15 až 20 kilometrů za hodinu.

Vlak měl v 11:28 odjet ve směru na Disentis. Podle švýcarské tiskové agentury SDA v něm bylo asi sto cestujících.

Foto: URS FLUEELER, ČTK/AP

Vyšetřování železničního neštěstí v Andermattu

Na místě neštěstí zasahovali policisté a záchranáři, kteří využili i vrtulník, jímž evakuovali zraněné. „Žádný zraněný není v ohrožení života," řekla mluvčí kantonální policie.

Po železničním neštěstí byl omezen provoz na trati a současně byla uzavřena silnice mezi městy Göschenen a Andermatt.

Železnice Matterhorn-Gotthard je proslulá svou vysokohorskou trasou. Vlaky na 144 kilometrech trati překonávají takřka 130 mostů a 33 tunelů či galerií.

Reklama

Výběr článků

Načítám