Hlavní obsah

Žák zaútočil v ruské škole, měl výbušniny

– Moskva • Aktualizováno

Ve škole v ruské Ivantějevce ležící asi 35 km severovýchodně od Moskvy střílel v úterý žák druhého stupně ze vzduchovky a odpaloval dýmovnice. Nejméně čtyři lidé byli zraněni a skončili v nemocnici, uvedla agentura TASS. Podle serveru Elektornnaja Ivantějevka je mezi zraněnými učitelka, kterou napadl sekáčkem na maso.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Škola v ruské Ivantějevce

Článek

Místní server uvedl, že mimořádná událost vyšetřovaná policií se stala v úterý ráno ve škole číslo 1. Byl v ní zaznamenán výbuch a školu posléze evakuovali. Podle svědků zasahovali u školy policisté s helmami, kteří z budovy vyvedli děti.

„Výrostka odvedli na policejní oddělení. Okolnosti případu se objasňují,” uvedla policie s tím, že žák přinesl do školní budovy výbušniny zatím neznámého původu.

„Podle předběžných informací došlo ve škole číslo 1 ke konfliktu mezi učitelem a žákem. V konfliktu byla zraněn učitelka,“ uvedla starostka Jelena Kovalěvová.

Foto: Mapy.cz

Ivantějevka

„Podle předběžných informací dnes v jedné škole ve vesnici Ivantějevka v Moskevské oblasti zapaloval ve třídě žák narozený v roce 2002 dýmovnice a vystřelil ze vzduchové zbraně,” uvedl pro TASS zástupce ministerstva vnitra ve zmíněné oblasti.  „Čtyři lidi hospitalizovali, tři z nich byli děti,” dodal. Agentura TASS s odvoláním na vyšetřovatele případu uvedla, že učitelka utrpěla zranění lebky, jeden chlapec utrpěl zlomeninu a dva zhmožděniny.

Podle starostky se ale ve škole nestřílelo: „Během konfliktu nebyly žádné výstřely ani se nepoužila střelná zbraň. Byl tam menší požár, který se podařilo zlikvidovat před příjezdem hasičů,“ uvedla.

Vedení školy přerušilo výuku a děti propustilo domů. „Škola už dnes fungovat nebude. Vyučování se obnoví zítra,” uvedlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám