Hlavní obsah

Cholerik, popsala novinářka konstruktéra ponorky. Z její kolegyně zbylo tělo bez hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž, který se rychle „vytočí” a všichni ho musejí poslouchat. To je dánský letecký inženýr a vynálezce Peter Madsen. Tvrdí to dánská novinářka Susanne Johanssonová. Madsen je obžalovaný z vraždy švédské novinářky Kim Wallové a zhanobení její mrtvoly.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Dánský konstruktér ponorky Peter Madsen (čelem k objektivu)

Článek

Johanssonová navštívila vloni Madsenovy ponorky, když o něm připravovala reportáž. „Říkala jsem si, že je to opravdu fascinující příběh. Chtěla jsem napsat článek o tomto výstředním muži,“ řekla Johanssonová. „Nebylo pochyb o tom, že je oddaný svému projektu, postavit ponorku,“ uvedla.

Současně ale cítila, že „je (Madsen) lehce popudlivý“. „Všechno muselo jít přesně tak, jak to naplánoval, každý musel poslouchat,“ řekla.

Johanssonová dělala rozhovor s Madsenem ohledně jeho ponorky, na jejíž palubu šla i s fotografem. Podle jejích slov se nikterak necítila ohrožená. Na rozdíl od Wallové s Madsenem nejela na moře, ale zůstali – byť v ponorce – na pevnině.

Do vody ne

„Pamatuju si, jak jsem si říkala ‚Nikdy v životě bych v té ponorce nešla do vody'. Všechno bylo tak drsné a určitým způsobem nedokončené,“ popisovala. Madsen ji ale ubezpečil, že „už v ponorce mnohokrát spal na dně moře“.

Podle dánské policie Madsen zavraždil Wallovou právě na palubě ponorky. Mladé novinářce, která chystala o jeho ponorce reportáž, měl useknout končetiny a hlavu a torzo těla, obtěžkané závažím, hodit do moře. Po částech těla policie stále pátrá. Vyšetřovatelé Madsena obvinili z vraždy.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédská novnářka Kim Wallová

Vynálezce a konstruktér vraždu Wallové popírá. Nejprve tvrdil, že mladou ženu vysadil v bezpečí na pevnině poblíž Kodaně, posléze svou výpověď změnil a prohlásil, že zemřela během nehody na palubě ponorky, a že ji pohřbil v moři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám