Hlavní obsah

Únosce spal s modelkou v jedné posteli, italská policie prověřuje nesrovnalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Londýn

Italská policie stále pátrá po dalších mužích, kteří se podle výpovědi britské modelky Chloe Aylingové minulý měsíc podíleli na jejím únosu v Itálii. Policie zatím zatkla jen Poláka žijícího v Británii, který za modelku požadoval výkupné. Aylingová listu The Sun řekla, že únosce spal vedle ní na posteli a ujišťoval ji, že se jí nic nestane. Italská média tvrdí, že v její výpovědi jsou nesrovnalosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská modelka unesená v Itálii se vrátila domů do LondýnaVideo: Reuters

 
Článek

Aylingová, která se v neděli vrátila do Londýna, řekla, že ji Lukasz Pawel Herba nejprve držel připoutanou k nábytku. Druhý den jí ale pouta sundal a ona od té chvíle spala vedle něj na posteli. Ujistila však, že ji únosce sexuálně nezneužil. „Ujišťoval mě, že dříve nebo později mě pustí, takže nemám důvod utíkat,“ uvedla Aylingová.

Herba ji do Itálie vylákal nabídkou na focení. Namísto toho ji ovšem omámil, naložil do kufru auta a odvezl do vesnice u Turína, kde ji týden držel. Nakonec ji 17. července sám přivedl na britský konzulát v Miláně.

„Znala ho. Poznala ho v dubnu během focení v Paříži. On pak zavolal její agentuře a zamluvil si focení v Miláně. Žádal konkrétně ji. Vypadal seriózně, poslal ukázky své práce a zaplatil předem,“ citoval server listu Daily Mail anonymní zdroj blízký Aylingové.

Herba po agentovi dvacetileté modelky a matky jednoho dítěte požadoval výkupné, jinak hrozil, že ji prodá jako sexuální otrokyni. Podle všeho nebylo žádné výkupné vyplaceno.

Nabízel i článek do novin

Paolo Storati z italské prokuratury popsal únosce Herbu jako „mýtomaniaka“ a fantastu, který patologicky přehání, vymýšlí si a lže. Polák se podle listu Daily Telegraph druhý den po únosu rovněž pokusil prodat článek i s fotografiemi zadržované Aylingové britskému bulvárnímu deníku Daily Mirror. Tvrdil v něm, že modelku unesla ruská mafie. Italské policii měl později přiznat, že článkem chtěl připoutat pozornost.

Aylingová tvrdí, že o Herbově pokusu zkontaktovat novináře nic neví. Podle italských médií však mnoho detailů v její výpovědi nesedí. „Vyšetřovatelé nezpochybňují to, že byl únos skutečný nebo že ji omámili (anestetikem) ketaminem, je ale pravda, že mnoho podrobností nesedí,“ napsal deník La Repubblica.

Policie nadále pátrá po zbylých mužích, kteří se podle Aylingové na únosu podíleli. Znají totožnost dvou podezřelých, ale stále zjišťují identitu tří dalších.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám