Hlavní obsah

Princ Filip zemřel, napsal omylem deník. Manžel Alžběty II. jde ale jen do důchodu

Londýn

Britský deník The Daily Telegraph na svém webu nedopatřením oznámil úmrtí prince Filipa. Patrně zaměnil předpřipravený materiál za článek o tom, že 96letý manžel královny Alžběty II. po 65 letech služby Spojenému království odchází z veřejného života. Filipova středeční účast na vojenské přehlídce bude poslední ceremonií, které se oficiálně zúčastní.

Foto: Profimedia.cz

Princ Filip

Článek

„Vévoda z Edinburghu, nejdéle sloužící choť panovníka v britských dějinách, zemřel ve věku XX let, oznámil Buckinghamský palác,“ sdělil Telegraph světu a okamžitě se stal terčem posměchu na sociálních sítích.

„No, alespoň si bude princ Filip ještě za svého života moct přečíst, jak bude Telegraph referovat o jeho smrti,“ podotkl jeden z uživatelů Twitteru.

Další z uživatelů se podivuje nad tím, že publikaci nezabránilo ani varování v titulku „Zadržte, zadržte, zadržte“.

Telegraph napsal i to, co se bude dít po Filipově smrti. „Buckinghamský palác zatím nezveřejnil oficiální podrobnosti o pohřbu, ale očekává se, že tělo vévody bude převezeno do Královské kaple paláce sv. Jakuba v Londýně, kde pravděpodobně bude spočívat do dne pohřbu. Odtud bude převezeno po silnici na hrad Windsor,“ napsal deník.

V omylem zveřejněném textu také před jeho stornováním stálo, že na pohřeb by mělo být pozváno na 800 truchlících, včetně příslušníků vojenských jednotek, charitativních organizací, jichž byl princ Filip patronem, a také lidí spjatých s udělováním Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám