Hlavní obsah

Jih Evropy dál spalují požáry. Evakuovány tisíce lidí, hasiči svádějí nerovný boj

Itálie, Francie a Portugalsko nadále bojují s rozsáhlými lesními požáry. Evakuováno kvůli nim muselo být již přes deset tisíc lidí včetně turistů. Jen na Azurovém pobřeží před plameny prchalo 12 tisíc lidí. Kritická je situace také v Portugalsku, kde s požárem bojuje 2300 hasičů. V Itálii museli letečtí hasiči zasahovat v pěti provinciích. Konkrétně v Laziu, Kalábrii, Apulii, Sardinii a Sicílii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požáry v PortugalskuVideo: Reuters

 
Článek

Hoří také v Římě, kde se vzňaly odpadky, a nad městem se proto vznášel pravděpodobně toxický mrak kouře. Plameny v hlavním městě zachvátily mimo jiné městský park Castelfusano. „Situace je vážná, už osm dní se snažíme situaci držet pod kontrolou,” řekla podle ČTK agentuře ANSA starostka Říma Virginia Raggiová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požáry ve FranciiVideo: Reuters

Zřejmě nejhorší je ale situace na francouzském Azurovém pobřeží. Lesní požáry tam ohrozily tisíce lidských životů. Sucho v kombinaci s mistralem dohnalo požáry až k obydleným oblastem. Plameny se šíří v oblasti mezi Toulonem a Saint-Tropez na jihovýchodním pobřeží Francie.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Hasící letadla poblíž Nice

A s hned třinácti rozsáhlými požáry svádí dosud marný boj také Portugalsko, kde se do hašení zapojilo na dva tisíce hasičů. Nejvíce postiženo je střední Portugalsko, tedy oblast přibližně 200 kilometrů severovýchodně od Lisabonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám