Hlavní obsah

Českému autobusu zakázali v Německu pokračovat v jízdě

– Berlín • Aktualizováno

Policie na jihu Německa zakázala v pondělí kvůli technickým závadám další jízdu autobusu české cestovní kanceláře s 33 pasažéry. Do problémů se dostal i český šofér, který nedodržoval povinné přestávky pro řidiče. V úterý o tom na svém webu informoval časopis Focus.

Foto: Novinky

Článek

Pozornost policistů, kteří prováděli kontroly na odpočívadle Niefern-Öschelbronne u Pforzheimu nedaleko Stuttgartu, upoutalo v 9:45 prasklé čelní sklo autobusu. Rozhodli se proto autokar mířící po dálnici A8 ze Stuttgartu do Bádenska zkontrolovat.

Ukázalo se, že měl řadu vážných technických problémů. Podvozek byl prorezlý a řízení i volant měly velkou vůli, uvedl server Pz-news. Během prohlídky zjistili další pochybení, všechny hasící přístroje měly rok prošlou použitelnost a kladívko k nouzovému rozbití skel bylo přichyceno stahovací páskou, takže ho bez použití nářadí nebylo možné vyjmout z držáku.

Navíc se ukázalo, že řidič od 11. července seděl za volantem denně, takže výrazně porušil limity určené pro profesionální šoféry, neboť nedodržoval nařízené přestávky mezi jízdami.

Turisté proto v další cestě mohli pokračovat až náhradním autobusem. Policie uložila řidiči pokutu ve výši několika set eur a musel také složit kauci 2000 eur (52 000 korun) na předběžné pokrytí nákladů vyšetřování. Další kauci za stejným účelem ve výši 4000 eur musel složit majitel vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám